16 Şubat 2011 Çarşamba

Bayılıyorum Sana Babanneeee

Canınız üzgünse gitmeniz gereken ilk adres benim babannem olmalı,Ümmü Gülsüm olur kendileri. Öyle tombak yanaklı,mintik boylu bir insandır. Huyuna suyuna girersek çıkamayız diye özet geçiyorum. ve bu babanne öyle bir babanne ki,benden küçülmüş kıyafetlerimi istiyor giymek için. Dikkatinizi sündürrüm;kü-çül-müş. Bunun sebebi büyük ihtimalle benim babannemin aynaya bakmıyor oluşu olsa gerek. Aksi takdirde beni kendisinden kat kat şişko görmezdi. 
Neyse efeniim,bugün gene halamlar ve kuzenim gelince bende o daireye geçtim. Gider gitmez de kucağıma minik bebek Ecrin'i kucağıma aldım hoppidi hoppidi sallamaya,zıplatma başladım. Ben döndükçe o da gülüyor,e haliyle hoşuma gidiyor. Babannem ne dese beğenirsiniz? Aman Elif onu öyle dönderme çocuğun 'aklını sıçatın'. (=sıçratırsın) E doğrudur valla,ben çocuğun o an kucağımda oluşuna aldırmadan ki bu da onun belini boynunu kırmasına sebebiyet verecek her pozisyonu içerir,gülme krizine girdim.. Tepine tepine,hoplaya zıplaya gülerken,çocuk arada oyuncak oldu çıktı.Aldırmadım. Gülme işini bitirincede direk telefonuma sarıldım,taslakları açtım ve babannemin gün içerisinde saatler aktıkça bu ve benzeri kullandığı bütün sözleri kaydettim. Eren'de bu hareketler üzerine bu ailede kim normal ki sen normal olasın lafını bana çaktı. 

...derkeeeen,biz orda hararetli konuşmalar içerisindeyken,babannem sürekli uğunuyodu. Hayır yani biz bir şey konuşuyoruz,o da ordan alakalı alakasız ne varsa geveliyor,bağırıp durmayın diyor. Çünkü biz bağırınca 'hamam vurmuş gibi'oluyormuş. O nasıl oluyor bilmiyorum ama heralde hamamdaki sıcaklığın verdiği daralma etkisi olsa gerek. Bide kafası tangır tangır oluyormuş,döğünüyormuş. Tabirlere hastayım yalnız. 

Tabi bir babannem böyle olsa iyi,halamda antikadır benim. Babannem kupada içer çayı,prensip meselesi galiba. Aslında işin doğrusu, babannem kulp olmadan bardak tutamaz,o yüzden kupayla içmek zorunda. Halamda ona çay koyarken,getirin şunun destisini,su koy koy bitmiyo anam bu nasıl şeymiş böyle deyince ben direk telefona sarıldım. Zaten sürekli taslaklara bir şey kaydetmekten ortamdan koptum adeta. Yani abartıda son nokta. Bi nacizane kupacık nasıl bir testi ile kıyaslanırsa artık.. 
Bide datlu halam benim eşyaymış kıyafetmiş almayı,bu konuda da övmeyi sever. Bana 'Elif gel bizde plazma izle'derken Tv yerine reklamını yapıp havasını atacaktı ama havasını aldı. Ben dedim höt bizde yok sanki plazma.(ama ben hava atmıyorum,bilin.)
Oğluna da gel hazır su iç diyormuş. Ayy yani reklamcı olmalıymış,laf arasına öyle bir serpiştiriyor ki inanın sıfır dikkat ben anlamıyorum. Erende anne sen ne kadar patavatsızsın cart curt diyince de halam köpürdü: ayı,öküz, herkes anasını över sen de beni yeriyon yaban ayısı diye argo kelimeler yığınından oluşan cümlesini bitirdi. 
Ben de yazma işine burdan ara vereyim,aksi halde Sarişim beni boğacak. Babays. :)

2 yorum: